de tres: de maig 2012

dissabte, 26 de maig del 2012

Desobedients

Una setmana més la meva il·lustració setmanal per a 'El Triangle' acompanya un article al seu web, la imatge és la següent.
Publicat originalment al setmanari El Triangle nº1065 (25-05-2012)

L'article és aquest i parla sobre el sorgiment de respostes per part de la societat a les injustícies que cada cop caracteritzen més el sistema en el que vivim. Respostes basades en la insubmissió noviolenta a les amenaces que planteja aquest sistema establert (amenaces que han augmentat amb la crisi, faltaria més).

divendres, 25 de maig del 2012

Falta d'assistència

Avui, no sé si ho sabeu, es celebra la final de la Copa del Rei. La juguen l'Athletic de Bilbao i el Barça (bascos i catalans) entre això i que el rei està per safaris però no per gaire tonteries més, es veu que han decidit que el més sensat és que es quedi a casa i que apreti el 'mute' al comandament a distància quan soni l'himne.

dimecres, 23 de maig del 2012

dimarts, 22 de maig del 2012

Baga

Avui hi ha vaga a tot l'estat i a tot l'ensenyament, això vol dir alumnes i professors des de P-1 fins a l'últim curs de la carrera (per als més ràpids serà el quart curs i per als lents pot ser el vintè curs o més) i des de Valladolid a Trujillo (per dir dos pobles així, a l'atzar), diuen que les retallades estan posant en perill l'ensenyament públic i de qualitat i això es preocupant: si ja estem com estem imagina que pot passar si les generacions futures creixen mal educades.

dimarts, 15 de maig del 2012

3er acte

Avui- dia 15 de maig, ja són ganes de provocar- el president de la Generalitat ha presentat el seu tercer pla d'ajust
Aquesta tercera onada inclou, entre altres coses, coses com aquestes: Reduccions en complements salarials pels funcionaris, ajustaments (a la baixa, no cal dir-ho) de plantilla d'empreses públiques, menys subvencions, venta de patrimoni de la Generalitat, la reprogramació d'algunes inversions en marxa, així com l'aplicació de les mesures del govern espanyol en salut, educació i universitats. Tot plegat per estalviar 1.500 milions d'euros (que no és poc, la veritat).
En tot cas aquestes retallades no compten gaire perquè no les fan de sentiment, es veu que les fan forçats perquè els ho manen des de Madrid, això en Mas ho ha volgut deixar molt clar.

divendres, 11 de maig del 2012

Premi Comicat al millor Webcòmic, oju!

Després d'una ajustada votació, al final resulta que aquest blog que tens entre les mans (bé, és un dir) és el guanyador del premi Comicat al millor webcòmic. Mira, al final he guanyat jo com podria haver guanyat un altre així que hem volgut fer aquesta vinyeta conjunta amb l'Àlex S. Roca i els cargols d'en Franchu per minimitzar la rivalitat, tenir un record i reconèixer la feina que fem des dels nostres respectius blogs (que no és poca).
La votació va ser mitjançant facebook així que vaig demanar a amics i familiars (i totes les combinacions possibles entre aquests: amics de familiars, amics d'amics, familiars d'amics i familiars de familiars) que em votessin. A aquest mateix blog també he demanat el vot unes quantes vegades, fins i tot vaig anunciar que tancaria el blog si no arribava als 100 vots. Doncs bé, aquest és el tema complicat... Resulta que al final només he aconseguit 67 vots cosa que vol dir que hauria de tancar el blog però tranquils que això ho soluciono ràpid.
No em direu que no són unes disculpes dignes d'un rei. El blog continua fins a nou avis.

divendres, 4 de maig del 2012

Portada

Aquesta setmana als quioscos de Catalunya ocupo una portada, i sense haver-me operat els pits. Resulta que aquesta setmana m'han encarregat la portada del setmanari 'El Triangle' i he acceptat (no estan les coses com pet anar dient que no).
Portada del setmanari El Triangle nº1062 (04-05-2012)
La portada té tela, el titular és 'El IV Reich' i presenta a la cancellera alemanya amb certs elements autoritaris com un bigoti de Hitler o un casc d'Otto Von Bismarck. A veure si ens la segresten i demanen que comparegui a l'audiència nacional, així tindria una anècdota judicial per explicar als meus nets.

dijous, 3 de maig del 2012

L’altre ‘imperio’

Aquesta setmana el govern d'Evo Morales ha expropiat la filial de Red Eléctrica Española a Bolívia, no és l'únic cas recent, resulta que fa un parell de setmanes el govern argentí (amb Cristina Fernández de Kirchner al capdavant) va expropiar el 51% d'YPF i el govern de Rajoy es va enfadar i, fins i tot, va amenaçar amb trencar les bones relacions. Amb Bolívia ha sigut diferent i no hi ha hagut cap amenaça ni res.
El més preocupant, més enllà que es nacionalitzin empreses privades espanyoles (cosa que tampoc em treu el son, també t'ho dic), és la visió que deuen tenir d'España a Sud-Amèrica i, per extensió, a tot el món. Si ara s'atreveixen és que la percepció deu ser de molta pena i tristor, la veritat.

dimecres, 2 de maig del 2012